Furball Crunchy Coconut har den 18. januar 2016 født 2 hanner og 2 tæver – salgsklare den 21. marts 2016 – lige til påske.

Coco blev den 22. november 2016 parret med Lacheen Eye Don´t Blink, også kaldet “Kenzo”.

En dejlig fyr på snart 5 år, som har prøvet at parre flere gange. Det er altid rart at parre en “førstegangs tæve” med en lidt erfaren hanhund. Ellers kan de godt have lidt svært ved lige at komme ordentlig igang med “akten”.

 

Kenzo 2                     Ung Coco

Lacheen Eye Don’t Blink aka Kenzo                                                        Furball Crunchy Coconut aka Coco

Født 23. juli 2011                                                                                          Født 4.4.13

DKCH og SVCH                                                                                             Er udstillet under DKK

 

Coco bor hos Herluf og Lis i Galten. De hentede hende, da hun var 10 uger og jeg tror det var kærlighed ved første blik.

De havde tidligere haft Cairn og vidste godt, hvad der gemmer sig i sådan en lille størrelse.

 

Da de bestemte sig for at parre Coco med den lækre Kenzo, skulle hvalpene selvfølgelig har DKK stamtavle. Derfor får de Kennelnavn Furball og jeg er helt tryg ved at det er Lis og Herluf, der står for deres første 9 uger – jeg er sikker på, de vil få en super prægning og jeg er altid til rådighed, når der dukker et spørgsmål.

Coco havde det godt under hendes drægtighed – der var nogle dage, hvor hun ikke ville spise, men så blev der kræset lidt for hende og det hjalp.

Den 18. januar 2016 fødte Coco så 4 skønne hvalpe, der alle vejede lige omkring de 200 g.

Fødslen gik helt som den skulle – hun var rigtig dygtig.

Dog blev hun lidt forskrækket, da den første hvalp viste sig, men det gik hurtigt over. Det ser man nogen gange hos førstegangs fødende tæver, at de lige skal se, hvad det nu var. Hun kom tilbage til den lille hvalp og så gik hun ellers igang med at slikke den ren og den søgte omgående efter en dievorte og fik snart sit første måltid. Jeg bliver ved med at fascineres over naturen – hvordan både tæve og hvalpe bare ved, hvad der skal til.

Coco lige efter fødlsen

En træt Coco der hviler i en solstråle med sine 4 små nyfødte hvalpe.

 

Lis og Herluf blev også utrolig stolte over Coco’s præstation og kan jo sidde i lang tid og kigge til de små, imens de får mælk ved Coco eller bare ligger og putter sig og grynter deres små hvalpelyde. Det er så dejligt beroligende.

 

1 uge gammel.

Pludselig er der gået 1 uge og alle hvalpene har fordoblet deres vægt, som er helt, som det skal være.

Coco er også tilpas og alt går fint. Hun vil helst være i nærheden hele tiden og hvalpene spiser ofte. Så det er hurtigt ud at gøre det, hun skal gøre og så retur for at se, om alt er, som det skal være.

 

E kuldet 1 uge gamle                    Ejner 1 en halv uge

Fire tilpasse hvalpe                                            Ejner bliver tilset af Coco

 

2 uger gammel.

Så gik der pludselig 2 uger – Coco er mere afslappet og vil nu gerne på en længere gå tur. Nu spiser de ikke helt så ofte men tager fint på.

Jeg var på besøg hos Lis og Herluf på hvalpenes 2 ugers dag – ihh hvor var de dog skønne!!Og Coco kom ud og tog imod mig – glad og frejdig.

Jeg fik også lov at kigge til hvalpene og tage dem op. Jeg blev henne ved kassen med dem, men Coco var ikke urolig. Elfi var faktisk ved at åbne sine øjne – så skønt, når de små pludselig kigger op på en.

Coco med hvalpene     Die billede      4 hvalpe på stribe

Coco med hvalpene.                                       Mælkebaren er åben.                                   Trætte efter et måltid.

 

 

3 uger gammel.

Nu har de alle fået øjne og snart begynder de at få gavn af hinanden. De vil begynde at bide lidt i hunanden med deres tandløse gummer og sige små lyde, som om de “knurrer” lidt. Fra nu af tager det hele fart og snart har Lis og Herluf hvalpene rundt i hele huset. De ligger på værelset, der ligger op til køkkenet, så når de kommer på benene, får de alletiders legeplads. Lis sendte lige disse billeder, hvor vi kan se deres skønne øjne.

 

Ejner 3 uger             Elfi 3 uger

Ejner og Elfi 3 uger i morgen.

 

4 uger gammel.

I går mandag den 15. februar 2016 blev hvalpene 4 uger og nu er de rigtig begyndt at komme ud i værelset og køkkenet for at undersøge deres omgivelser.

De har også været ude i solen i dag en lille tur – jo det er en stor verden, de er kommet ud til. Men de klarer det flot.

De er i fuld gang med prægningsfasen hvor interessen for jagt vågner og lugtesansen videreudvikles. De er da også begyndt at prøve kræfter med hinanden – og de forsøger at gø, knurre og logre. Det er nu – 4. til 7. leveuge – de skal ud og opleve en masse nye ting og mennesker samt andre venligt stillede dyr.

 

Ude 4 uger      Espen 4 uger

 

5 uger gammel

i dag mandag den 22. februar 2016 bliver hvalpene 5 uger gamle.

De er i fuld gang med at udforske hinanden og den verden, de lever i. Der er stadig nok at se på hjemme i boligen

og ude i haven. Mange nye indtryk der skal fordøjes og ting, der skal undersøges. Coco er også i fuld gang med at opdrage igennem legen med hvalpene.

De får nu fast, opblødt mad 3 gange daglig og frisk vand – det går rigtig godt med at spise, men mor Coco er stadig klar med en

hyggetår mælk.

Her er et par friske billeder.

5 uger - ude ved urtepotte Elfi og Coco 5 uger

En urtepote undersøges og 3 mand stærk er samlet. Og Elfi og Coco tumler.