Furball Crunchy Coconut fødte den 7. april 2017 4 tæver og 1 han. De er klar til deres nye familier i uge 23 – 10. juni 2017

3 uger gamle:

Nu e hvalpene blevet 3 uger og tiden flyver afsted. Nu begynder det at blive sjovt. Den kommende uge byder på mere og mere leg hvalpene imellem.

Og så er det snart tid at smage på hvalpefoder. De er så skønne og søster Emma får også lov at passe dem – endda komme op i kurven til dem.

  

  

 

 

2 uger gamle:

så blev hvalpene 2 uger gamle – de trives og er i disse dage ved at åbne deres øjne.

De har nu fået deres navne: Pigerne kommer til at hedde Gaya, Gili, Gaby g Gurli og så har vi Geo – ene hane i kurven.

De har nu fået ormekur også.

 

    

 

1 uge gamle:

Nu er G kuldet blevet en uge gamle og alle trives og har det godt. Coco vil nu igen med på en kort morgenluftetur – det nyder Emma, da de så lige kan lege lidt, hvilket Emma har savnet noget.

Coco’tid går jo med de 5 pølser, der alle har fordoblet deres vægt.

Lige som det skal være.

 

  

    

Fødsel:

den 7. april 2017 imellem kl. 18.45 og 21. 15 fødte Coco 4 tæver og 1 han. Alle har det godt – med en gennemsnitsfødselsvægt på 200 gram får de en god start på livet.

Søster Emma kigger forundret på, hvad det er, mor Coco har i kurven. Det må hun gerne.

Hvalpene ligger i Galten, Østjylland. Vi glæder os til at følge de 5 små.

 

   

 

Parring:

Furball Crunchy Coconut blev den 5. februar 2017 parret med Lachleen Eye Don’t Blink.

Coco er tydelig drægtig. Hun har det godt og vi forventer fødsel omkring den 7. april 2017.

Coco bor ved Lis og Herluf i Galten, Østjylland. Det er også her, kuldet vil ligge.

 

    

 

7 uger:

Idag den 27. juni 2016 er hvalpene så 7 uger gamle. Ugen er gået hurtigt, da der er fuld fart på feltet med leg og oplevelser. De færdes nu trygt i alle husets rum, de kommer og vil kæles for – leges med, når jeg står og føntørrer hår om morgenen og hvis vi vil feje, er det næsten en umulighed, da det bliver med 5 hvalpe “på slæb”.

I denne uge har hvalpene mødt 2 fremmede hunde – først mødte de politihunden Hjalte – han er 3 år og er super til hvalpe og speciel Frodo kastede sin kærlighed på Hjalte. Lørdag kom Jens og Camille for at se på Frodo og de har Viktor på 10 år. Viktor var med. Vi tog Frodo og Viktor med over på fjordvejen, hvor de kunne mødes uden flokken. Det gik super fint – Viktor var rigtig god til at møde Frodo og vi bestemte, at han skulle møde de 4 andre også. Det var han også rigtig god til. Frøns syntes også, at Viktor var en sjov en – de 3 andre skulle lige kigge lidt mere på ham. Men det var skønt, at de kunne møde venligt sindede hunde – det er jo vigtigt af introducere dem for alt muligt i denne tid – også andre artsfæller.

De har været på deres første køretur – en lille tur på 3 km. som endte med, at de blev lukket ud et fremmed sted, ved fjorden hvor der var en masse interessant at undersøge – ingen køresyge på den korte tur og de gik bare igang med at kigge sig omkring og undersøge det sted, de nu var havnet.

Det er skønt at se. Her hjemme har de fundet ud af, at den sandbunke vi har liggende, er utrolig sjov at boltre sig i – der er små huler og man kan kurre ned ad bakken og så løbe op og prøve igen.

Og så har de prøvet at få halsbånd på!! Uff!! Det er da noget undeligt noget, som man ved ikke helt, om man kan lege, når man har det på. De kunne de godt efter 10 minutter, hvor de sad og kløede sig for at få det fjernet. Vi øver hver dag nu – bare lidt. Og under opsyn, da de har fundet ud af, at man kan trække hinanden rundt i de halsbånd!!

Søndag deltog de i bilvask – det vand sprøjtede noget på dem, men det tog de ikke så tungt. Legen fortsatte bare rundt om bilen, imens jeg kunne sæbe bilen ind og skylle af igen med vandslangen. Den blev rigtig interessant, da jeg skulle rulle den sammen igen, og den derfor bevægede sig.

Her har også været venner på besøg, samt hvalpekøbere. Frodo, Frøns (snart Storm) og så selvfølgelig Fillucca (Rosa) har fået dejlige familier, der spændt venter på, at hvalpene kan flytte hjem til dem.

Kun Fumle og Fleur har ikke fået deres egen familie endnu.

7 uger - Abby og Frodo 7 uger - Rosa 7 uger - hygge med Viktor på trappen 7 uger - Frodo og Hjalte7 uger - leg med halsbånd 7 uger - Frøns, Fumle, Frodo og Viktor 7 uger - Fumle og en denta stik Fumle Fleur og Fumle hele flokken ved fjorden Fumle og fleur

 

6 uger:

Så gik der pludselig 6 uger. Denne uge er især gået stærkt, da de 5 små spirevipper er overalt!!! Man kan ikke lukke en dør op, før de mylder ind for at se, hvad der er i stuen eller på værelset mm. De finder smutveje bag ved reoler, under sofaen, de kommer ind i brusekabinen, når vi er i bad om morgenen. Kort sagt – så er de over alt nu. De leger og hopper og prøver at gø. De prøver kræfter med hinanden og trækker rundt på alt muligt.

Interessen for jagt er vågnet, og de er for alvor ved at afprøve dominans og forsvarslyst, der oparbejdes gennem leg.

Ude er de også gode til at kigge sig omkring. Vejret har stort set været skønt, men i ugen har det også regnet. De kommer alligevel ud. Om morgenen er de alle ude for at få tisset og pøllet. Det skal gå stærkt – mit tøj ligger klar sådan at når jeg kommer hen til hvalpene, er jeg i tøjet og klar til at lukke dem ud. De er flinke til at klare det hele ude, når vi er der.  Det samme gælder jo, når de har sovet – og leget og spist – så er det hurtigt ud. Men derfor ligger der selvfølgelig tissesøer mm. efter dem, når de har leget, selv om vi prøve at “være over dem”. Jeg har lidt aviser på gulvene, som de er gode nok til at bruge. Man er jo også på avisen, selv om det kun er forpoterne, der rører 🙂

I ugen har de været med i garagen og da jeg støvsugede der, var de over mundstykket og klar til angreb!! Dejligt at se, at de tager nye ting med nysgerrighed. I den kommende uge er det tid til at komme med ud at køre og til en gåtur til fjorden, som ligger 400 meter fra vores hus. Her vi de komme til at få ture de sidste uger, de er her. Nogle gange hele flokken og andre gang bare et par stykker af gangen.

Jeg har oprettet en Face Book side – Kennel Furball, hvor jeg har lagt lidt video og billeder op.

6 uger - leg med Abby 6 uger - Fumle får kaffe 6 uger - der spises gulerødder 6 uger - foder findes mellem bolde

6 uger - legeværelset er flyttet ud 6 uger - afspærringen skal væk 6 uger - afslapning i trædemøllen 6 uger - støvsugning i garagen

 

 

5 uger:

En uge med sol og sommer – skønt at have hvalpe på denne tid. De har været lidt ude hver dag – både omme i græsset under æbletræerne og ude på gårdspladsen, hvor der er flisebelagt. De undersøger blomster, fliser, grillovertrækket og alt, hvad de kommer i nærheden af. I løbet af ugen har jeg lige så stille trappet fodermængden op, så de her søndag er oppe på 3 gange daglig, som de så vil blive ved med at få, indtil de er omkring de 12 uger.

Maden er stadig opblødt, men tænderne er kommet godt frem, så her til aften prøvede jeg at smide lidt tørt foder, og det ville de gerne tage.

Det bliver et godt “lokkemiddel” når de lærer lyden af foder, der falder på gulvet eller fliserne – så kommer de altid styrtende, da de som regel er meget madglade. I dag søndag har vi haft familien på besøg. Vi var 9 personer hele dagen. Der var max hygge i haven med boldspil, musik i baggrunden og 2 børn på 8 og 9 år. Super prægning igen i dag. Hvalpene klarede det hele til UG. Nu er der også ved at komme personlighed frem i dem. Det har vi nu også kunnet se tidligere, men det begynder at træde frem. De er alle meget nysgerrige, Rosa og Frodo har dog altid ført an. “Mors dreng” Frøns (kun fordi han er født på “Mos dag” den 8. maj og de andre 4 er født den 9. maj) er meget madglad og bliver altid højlydt utilfreds, hvis ikke snart der bliver serveret. Fumle og lille Fleur har været en tand forsigtige til at starte med. Men de kommer godt efter det.

hygge i stuen - 5 uger Fleur 5 uger gammel leg i haven - 5 uger spiser på larmende underlag - 5 uger havehygge - 5 uger Hygge i røret - 5 uger træt træt - 5 uger  hvem sagde en træt Frodo - 5 uger

Isa - 5 uger Junglen på gårdspladsen - 5 uger Filucca og Frøns - 5 uger Filucca - Rosa - 5 uger

 

4 uger:

Nu er der ved at være gang i legen og I at undersøge deres omgivelser. De bliver mere og mere sikre på deres små ben for hver dag.

Jeg har lagt et tæppe, så de kan stå fast den første tid. De er ret modige og kigger sig nysgerrige omkring. Her sidst på ugen overvandt de dørtrinet til stuen. Ihh det er en stor verden, de er kommet ud til. Deres tænder er også på vej nu. Sidst i deres 4. leveuge begyndte jeg at give dem opblødt foder – hold da op – det kunne de godt lide- dog syntes lille Fleur ikke så godt om det lige den første dag. På 2. dagen ville hun heller ikke rigtig have noget. Så gemte jeg lidt og da hun igen var vågen ved 22 tiden tilbød jeg hende maden – og så var hun klar. Siden har hun spist med god appetit, når jeg serverer. Sidst på ugen havde jeg besøg af 2 af mine kollegaer, der hver har en datter – de kom og hyggede med hvalpene, der jo så fik god prægning af nogle søde og forsigtige piger. Da vejret ha været så skønt, var de også lige ude og mærke lidt på det.

ude rød pige 4 uger mors dreng Fodring 4 uger Ingeborg når nu mor giver Anna

 

3 uger;

Mandag den 30. maj blev de 5 så 3 uger gamle. De har nu fået hørelsen – det er så sjovt at se, når de første gang reagerer på en lyd.

Min føntørrer f.eks. kunne få dem til at vågne. Så sætter de sig pludselig op og ser undrende rundt. Fagre nye verden.

De begynder også så småt at se og “smage” på hinanden. Flokprægningen er startet. De har en spæd udadrettet kontakt og er nysgerrige.

Rød pige slapperaf 3 uger - afslapning kontakt

 

2 uger:

Så er der pludselig gået 2 uger af hvalpenes levetid. Det går rigtig fint med dem alle 5 og med Abby også. De har taget meget på – jeg kan være lidt bekymret, om deres små ben kan klare vægten af dem, når de begynder at gå – hihi. De ser helt firkantede ud ind imellem. Nej det skal nok gå fint.

Øjnene er lige åbnet og snart kommer hørelsen til dem – så bliver der noget at opleve for dem.

hygge hvalpekasse 2 uger  2 uger - afslapning  Hvalpekassen 2 uger  øjne 2 uger

 

1 uge:

 

Mandag den 16. maj blev hvalpene 1 uge gammel og alt går så fint. Abby passser dem til UG og de trives alle godt.

De har alle 5 fordoblet deres vægt og Abby er glad og spiser godt.

på vægten  vægtskema  halv anden uge

 

rød pige  afslappet.dk  mor holder øje - halvanden uge

 

Abby er nu også begyndt at synes, at en tur helt til fjorden er dejlig – hun tjekker lige, at der er ro hos hvalpene og så vil hun gerne med på en hyggetur og har også ro til at snuse rundt og selvfølgelig tigge efter godbidder.

 

Panne og Abby ved fjorden  Abby ved fjorden

 

Den 9. maj 2016 fik Abby 5 hvalpe – 3 hanner og 2 tæver.

De blev alle født med en høj fødselsvægt – 1 tæve vejede 185 g – resten vejede alle mellem 210 og 220 gram. Alle bliver hvedefarvede.

Abby passer dem rigtig godt. Hun viger kun fra hvalpekassen, når hun må træde af på naturens vegne eller skal spise. Hun har næsten ikke tid til at tigge, som ellers er en yndet beskæftigelse, da hun er meget madglad.

Alle har det godt og her på dag 2 har de igen taget på. De har nu en lille farveplet på numsen, så jeg ved, hvem der er hvem – det er rart vedr. vejningen men også indtil vi lige lærer dem at kende, så vi kan se forskel på dem.

 

Nærbillede dier - 1 dag  to dage gamle

Hvalpene er efter Cairngården Lucky Albie – en skøn han fra 2009 med super pels og skøn temperament. Han er førbar og kan derfor færdes uden snor, hvor det er muligt – dog på terrier plan. Han er altid klar til kæletur og leg, er glad for børn og andre hunde – har dog enkelte rivaler blandt andre hanhunde, hvilket er helt i tråd med racen.

 

Albie Albie slapper af Albie siger farvel efter parring

___________________________________________________________________________________________________

8 uger

 

Så blev hvalpene klar til at starte deres nye liv udenfor deres trygge omgivelser ved Herluf og Lis.

De vil alle flytte i løbet af kort tid og snart bliver der helt stille ved Coco.

Det har været skønt at følge dem og vi ønsker dem alle 4 det bedste i fremtiden.

Lis og Herluf har gjort et flot stykke arbejde i deres første tid, som er så vigtigt for, at hvalpene bliver sunde og harmoniske voksne hunde.

 

7 uger gammel

Tiden flyver og den  7. marts 2016 blev hvalpene så 7 uger gamle.

Bjarke og jeg var på besøg tirsdag den 8. marts og sikke da en dejlig velkomst, vi fik. Alle 4 hvalpe kom glade og tillidsfulde frem i døren og løb os i møde. Man kunne tydeligt se og mærke, at de er vant til, at møde nye mennesker og at de er helt trygge i deres omgivelser.

Vi havde dem på et tidspunkt med i haven, og nu er der fuld fart over feltet. De løber glade rundt i haven og smager på planter, løber efter flyvende blade og løber efter hinanden rundt om og op i havens bede. De har en fest og Coco har det også dejligt. Hun “bisser” rundt og rundt på plænen, rundt om bedene og ind i bedene.

Hun lader som om hun fanger hvalpene, de dukker sig let og hun løber forbi for at komme retur igen i fuld firspring.

Virkelig skønt at være vidende til. Stort ros til Lis og Herluf for det flotte stykke arbejde med at gøre hvalpene frie og lade dem være nysgerrige.

Og vi skal selvfølgelig også rose både far Kenzo og mor Coco for, at de sammen har fået sådan et skønt kuld.

 

 

 

6 uger gammel

I går den 29. februar 2016 blev hvalpene så 6 uger gamle.

De suser rundt omkring og har nu været en del ude, da det har været skønt vejr med sol og stille vind.

Nedfaldsblade, der bevæger sig i vinden er meget sjove. Og de leger selvfølgelig meget med hinanden.

Nu hvor de får fast føde 3 gange daglig, er Coco ved at skære lidt ned på mælkekvoten.

Men de får stadig lov. Og når mor Coco er ved at opdrage på en af dem, der en pludselig sit snit til at få sig en tår mælk.

Men de skal være hurtige.

 

opdrager samt fodrer i haven 6 uger - hygge i kurv 6 uger - trætte 

Leg i haven og hygge indendøre.

6 uger - på pude  Emma 6 uger

Afslapning på puden                                               Emma 6 uger

 

5 uger gammel

I dag den 22. februar 2016 er hvalpene blevet 5 uger gamle.

Det går så fint fremad med dem. De elsker at være ude, når der er nogle solstråler at varme sig i på denne tid af året.

De leger rigtig meget sammen og får prøvet kræfter med deres søskende.

Mor Coco deltager også i legen og er i fuld gang med at opdrage på dem alle 4.

De får nu fast, opblødt føde 3 gange daglig. Og de spiser godt. Men Coco giver gladelig en tår mælk også.

Her er et par friske billeder.

 

5 uger - ude ved urtepotte   Elfi og Coco 5 uger

Hvad er mon det ?? Det skal undersøges.                    Elfi og Coco leger.

 

4 uger gammel

I mandags den 15. februar 2016 blev hvalpene 4 uger.

Nu kan de rigtig gå på deres små ben – selv om det stadig er usikkert, om de lige kommer den mest lige vej dertil, hvor de vil. De er begyndt at logre med halen, “knurrer” lidt og så prøver de at gø. De er i fuld gang med at lege, og det bliver taget tilløb, når der skal prøves kræfter med en bror eller søster.

De er i fuld gang med prægningsfasen, hvor interessen for jagt vågner og lugtesansen videreudvikles. Ligeledes oparbejdes dominans og forsvarslyst igennem leg. Det er i disse uger – 4. – 7. uge, hvalpene skal møde en masse nye ting. Både mennesker, andre venligstillede dyr, ud at se lidt på verden, så de kan blive rustet til deres nye liv. I disse uger er opdrætteren virkelig på! Det er en pragtfuld periode. Og udviklingen går så stærkt.

 

 Emma 4 uger Espen 4 uger

Emma                                                  Espen

Elfi 4 uger ejner 4 uger

Elfi                                                                Ejner

 

3 uger gammel

I morgen den 8. januar 2016 fylder de så 3 uger. Sikke tiden går. De har nu alle fået øjne og snart tager det hele fart.

Lis har sendt mig disse billeder i dag. Så skønt, når de har fået øjne.

Ejner 3 uger   Elfi 3 uger

Ejner og Elfi

 

2 uger gammel.

Så er hvalpene blevet 2 uger gamle og Coco passer dem stadig meget fint. Hun er nu lidt mere afslappet på gå turen og de får heller ikke mælk så ofte mere – det hænger også sammen med, at når de dier, tager de meget mere fra – spiser hurtige og derfor behøver de ikke at få mad så tit.

Man kan helt sidde og høre, hvordan de synker den ene mundfuld efter den anden. Det er bare med at hænge i, så længe mælkebaren er åben.

Coco med hvalpene Die billede

Coco hygger med hvalpene.                                Imens er mælkebaren åben.

Jeg var i dag den 1. februar 2016 på besøg hos Coco og familie. Jeg blev modtaget hjerteligt af Coco, der glad kom hen til bilen for at hilse på. Jeg havde selvfølgelig et par godbidder i lommen og dem ville hun gerne have. Der var ro i hvalpekassen og jeg måtte gerne komme ind og se til dem og endda tage dem op. Coco er helt tryg – det er dejligt at se. og mærke.

 

 

1 uge gammel.

Pludselig gik der en uge – Coco passeer dem så fint og er ikke meget for at skulle ud og besørge – så hun er lynhurtig til at få gjort det, der er tiltrængt, så hun kan komme tilbage og se, om alt stadig er, som det skal være.

Det er helt normalt, at tæven den første uge ikke viger langt fra fødekassen. Hvalpene spiser også tit så hun bruger megen tid sammen med dem.

E kuldet 1 uge gamle   Ejner 1 en halv uge

Fire tilpasse hvalpe.                          Ejner tilses af Coco

 

Den 18. januar 2016 fødte Coco 4 hvalpe. Alt gik godt og hun klarede fødslen super flot.

Hun blev lidt forundret, da den første hvalp lå i fødekassen, men det tog hende ikke længe at finde ud af, hvad hun skulle med den. Så den blev slikket ren og tør og inden længe havde den fået sin første tår mælk.

Coco lige efter fødlsen

En træt Coco hviler ud i en dejlig solstråle.

 

 

Furball Crunchy Coconut blev den 22. november 2015 parret med Lacheen Eye don’t Blink.

Kenzo 2   Ung Coco

Lacheen Eye Don´t Blink                   Furball Crunchy Coconut

Føde 23. juli 2011                                Født 4. april 2013

DKCH og SVCH                                   DKK udstillet med fine kritikker

 

Coco bor ved Herluf og Lis i Galten.

De købte hende, da hun var 10 uger, efter at de havde mistet deres tæve, som blev 10 år.

Det var kærlighed ved første blik, tror jeg. Det er ikke til at stå for sådan en lille fræk Cairn, der forstår at charme sig ind hos eventuelle hvalpekøbere.

Efter at Coco var vokset til, begyndte Lis og Herluf at tænke på, at Coco var så fin, at hun på et tidspunkt måske skulle have et kuld hvalpe. Derfor fik de lyst til at prøve at udstille hende – og hun klarede det så fint. Hun underholdt i salen og ingen var i tvivl om, at Coco havde været i ringen. Måske der lige skulle arbejdes med, at man i ringen ikke skal gø, når man tigger efter en godbid.

Hun har fået nogle gode kritikker og selv om det ikke længere er påtvunget, at en tæve udstilles før avl, er det alligevel skønt af få dem bedømt, inden de bliver parret. Hun blev i hvert fald – efter de gamle udstillingskrav – avlsgodkendt.

Kenzo er derimod en erfaren herre ud i udstillingens kunst og han er også både blevet Dansk Champion og Svensk Champion.

Han er en super lækker han, og jeg blev også glad, da Lis og Herluf havde valgt ham til Coco. Berit Rosenfeldt, som har opdrættet ham og også ejer Kenzo er en erfaren opdrætter, så der er som sidegevinst en masser af hjælp at hente for Lis og Herluf under hvalpenes fødsel og opvækst.

Parring

Her står de efter parring – helt ro på.

 

 

____________________________________________________________________________

9 uger

Så kom dagen hvor hvalpene blev gamle nok til at rejse fra de kendte omgivelser og ud på nye eventyr.

De er alle 5 klar og jeg er sikker på, de vil klare sig rigtig godt i deres nye familier.

Jeg har haft dem delt op i 2 kravlegården i denne uge, da de jo er meget aktive og har brug for plads til at boltre sig på, når vi ikke er hjemme.

Når vi så er hjemme går den vilde leg i det meste af husets underetage.

Deres mad har de flere gange søgt på græsset i haven – så får de brugt deres sanser og noget energi på at søge.

Foder på græsset 8 uger opdelt i 2 kravlegårde samler transportkasse Bella og Abby i stuen - 9 uger

I denne uge er jeg startet på at have hvalpene til at sove ved min side i deres transportkasse, så de har prøvet det, inden de skal flytte. Jeg tager dem med op i den rækkefølge, de skal flytte i, dog max 2 af gangen. Dette kuld har været rigtig gode til at ligge sig til at sove – det har været en ren fornøjelse. De har været ude at tisse en enkelt gang i løbet af natten. Ellers har de sovet. Jeg gør det for de nye ejeres skyld, men også for hvalpens skyld. Så er der da noget i det nye liv, der er som det var i den hverdag, de kom fra. Og de nye ejere behøver ikke fortvivle over, hvis hvalpen piber og er urolig. Jeg havde hvalpene med til at samle transportkasserne.

 

Her er lidt billeder fra ugen, der er gået. Hvalpene elsker jo at være ude og sandbunken var meget interessant, da de små sten rullede ned, når hvalpen gik i det – jagtinstinktet blev vidst vakt.

2 i gruset  i gruset

Donna på tur - 9 uger  Pandora og Donna Donna og Panne ved fjorden 9 uger Yunix og Bella

Dumle og et kødben bella og et kødben Donna og et kødben Dumle og Abby

I weekenden flyttede Nellie (gul, Furball Daisy-Mae) og Nessie (orange, Furball Dreaming Dottie)

Vi har fået rigtig dejlige tilbagemeldinger på, at det er gået rigtig godt med køreturen hjem og de har været nysgerrige på at gå på opdagelse i deres nye hjem.

Deres ejere er meget glade for de 2 piger som har vundet deres hjerter.

Vi glæder os til at følge med i deres liv 🙂

 

 

8 uger

Jeg synes, det har været endnu en god uge med fuld fart frem og aktivitet fra hvalpenes side.

Vi er nu begyndt at tage dem med på en gåtur til fjorden. Det foregår 2 og 2 eller 3 af gangen, så de kommer lidt ud af flokken, når der opleves noget nyt.

De synes, det er spændende at snuse i græsset og i den ny oppløjede jord. Mon ikke også de kan lugte de husvilde mus, som vi kan se piler hen over marken, fordi deres hjem er blevet ødelagt. Jeg kunne se, at hvalpene reagerede på lugten af vandet. Det var ikke så klart i denne uge, så de har ikke været ude at gå i det, men det regner jeg med, de skal prøve i næste uge.

De har ind imellem fået deres mad på låget af en terrassevarmer – det larmer meget, når de kravler rundt deroppe på, men det er de lige glade med – de skal bare finde deres foder. Og så er det sådan, at hvis vi er ude, og vinden får låget til at larme, så tror de, at der er mad og løber derhen for at undersøge, om det nu også er rigtigt 🙂

De er ved at være svære at “styre”, når de er ude at tisse mm. Der er nok at gøre med at holde øje med, de ikke spiser noget, de kan komme galt afsted med.

Men hold da op de er gode til at komme, når jeg kalder på en bestemt måde -især Dumle, for så vanker der som regel lidt godbidder i form af deres foder, og det vil de gerne have. Så kommer der 4 – 5 stk. små hvalpe løbende alt hvad de små ben kan trække og med ørerne lidt flagrende – det ser skønt ud 🙂

De har også været ude i regnvejr nu – det syntes de, var noget mærkeligt noget og tog det lidt forskelligt. Vi var ikke ude ret længe, og da vi kom ind og jeg ville tørre dem med et håndklæde, var det maget sjovt at trække afsted med det, så det blev en let omgang tørring 🙂

Foder på hatten af en terrassevarmer   Gåtur til fjorden - ca. 8 uger   Vandskål med et blad i   D kuldet prøver halsbånd

Vi har også øvet i at have halsbånd på – uha det er ikke alt for morsomt, synes de. Men det er sjovt, når man kan bide i en af de andre hvalpes halsbånd.

De har dem kun på under opsyn af os, for de kan godt begynde at “trække lidt rundt” med hinanden.

Vandskål med et blad i   Dumle og Hjalte   Yunix og Bella 8 uger   en træt Dumle

Tirsdag den 2. september 2014 blev de alle 5 chippet af Sonne fra DKK. De er nogle seje små størrelser og sagde ikke ret meget til det.

Så nu har de fået deres stambogsnavn:

Furball Daisy-Mai

Furball Daisy-Mae – gul – Nellie

 

Furball Darling Dee

Furball Darling Dee – Lilla – Donna

 

Furball Dumbledore - han - Dumle

Furball Dumbledore – han – Dumle

 

Furball Delicat Daphnie - rød - Bella

Furball Delicat Daphnie – rød – Bella

 

Furball Dreaming Dottie

Furball Dreaming Dottie – Nessie

Der er også sket det fantastiske, at de alle 5 nu er blevet valgt af deres nye familier – og det navn, de skal have der, står bag ved deres farve under billedet.

Det er så dejligt at vide, at de snart skal have deres egne familier og opleve en masse nyt og blive elsket hver især. Tusind tak til jer, der har valgt en hund her ved os.

Vi er rigtig glade for hver og en af jer, og sender dem trygt videre i livet og på nye eventyr.

Nu skal vores sidste uge nydes med hver og en og der skal øves i at sove i transportkasse, så de har prøvet det, inden de bliver hentet. Halsbåndet skal på hver dag og vi går stadig tur til fjorden med et par stykker af gangen, så de ikke altid er i flokken, når de oplever nye ting.

Dumle bliver en uge ekstra og det gør ikke spor. Vi skal nok få nogle grin og sjov ud af ham.

7 uger

Ja tiden flyver afsted og det gør hvalpene også.

Hold da op, hvor har de travlt med at undersøge alting. Nu er det svært at komme igennem en dør, uden at de skal med. De er vågen ca. 1 1/2 time af gangen nu.

Man kan godt mærke, at der skal flere udfordringer til nu – og det er sjovt at se, når der bliver lukket op til et nyt rum. Men de er hurtige til at indtage det og begynde at undersøge og lege. I denne uge har de været ude i garagen og ved hundegårdene, hvor vi har vores schæfere. Alle schæfere var ude, så de kunne frit gå ind i alle rum og undersøge. De har kravlet ind i en tom 12 kg. fodersæk, de har søgt deres mad på græsset. Det tog lige et øjeblik for nogle enkelte af dem, inden de fandt ud af, hvad det gik ud på. Det plejede jo at blive serveret på tallerkener. De har mødt min schæferhund Yunix flere gange, og hun er bare så god ved dem. Jeg vil gå min søn Mads til at hjælpe mig med at oploade en 55 sec. film, jeg optog, en af gangene, de mødte hende. Den er fuld af hundesprog og man kan ikke lade være at smile over mødet.

De har været på køretur – 15 min. ud, hvorefter de blev sat ud på en fremmed græsplæne, hvor de stort set begyndte at lege og undersøge det nye sted med det samme – så skønt at se. Så fandt Orange en rådden skovsnegl, så jeg fik travlt med at få den fjernet. Da de havde undersøgt stedet et kvarters tid, kørte vi hjemad igen. Det tog ca. 10 min.

Selve køreturen gik godt. Ingen blev køresyge, men de peb lidt til at strarte med. Ikke noget voldsomt, men det var jo uvant. De var meget trætte da vi kom hjem og sov længere, end de plejer.

mad på græsset - 7 uger  hvalpe i garage - værktøj  yunix og orange 7 uger  Dumle, Bella og Nessie på første køretur - 7 uger

I foderposen - 7 uger  IMG_6369  IMG_6356

Ugen har også budt på godt vejr tirsdag og onsdag, så jeg satte tunnellen og teltet, som vi har fået af “far”, op i haven og det kunne godt bruges. Dog var de selvfølgelig lige så interesserede i planter og andet, end i legeteltet og vi havde en dejlig eftermiddag i haven.

IMG_6401  IMG_6396  IMG_6384

IMG_6376  IMG_6381  IMG_6362  på besøg ved far Buzzin

 

Søndag den 31. august var vi på besøg hos far Buzzin – mor Abby skulle trimmes – hun var blevet alt for langpelset, for jeg syntes det var synd at gøre det den sidste måned af hendes drægtighed og imens hvalpene var helt små. Så det blev i søndags nu hvor hvalpene er 7 uger, så kunne de også komme med på turen.

Det tog 45 min. i bilen – de peb lidt i starten men faldt i søvn (jeg havde sørget for, at de var aktiveret inden turen) og de sov resten af vejen.

De klarede fint at blive lukket ud i køkkenet ved John og Inge. De har 3 Cairns, som jo sagde lidt nu de havde fået gæster. Hvalpene gåede lidt med og så faldt der ro på og de fik gang i legesagerne. De mødte deres halvsøster “Ærteprinsessen” – kaldet “sesse” – det gik rigtig fint.

Dumle var lidt for fræk, så han blev sat lidt på plads og fandt ud af, at det ikke kun er hans mor, der kan sige fra, når han “bliver for meget”

Abby nød bænken udenfor, da hun kunne springe derop, og dermed var fri for hvalpenes forsøg på at få en tår. Der er nemlig ikke mere mælk nu.

Det var ikke meget pels, Abby havde fra forbenene og fremad på brystet. Hun ser lidt underlig ud, men John har gjort sit bedste med det pels, han havde til rådighed og nu skal der bare gro noget nyt pels frem.

Det tærrer på kroppen at være mor 🙂

 

6 uger

I denne uge har vi haft ferie, så vi har rigtig fået hygget med dem. Ørerne er ved at rejse sig og de har et skønt udtryk.

Når de vågner, skynder vi os at få dem ud for at tisse mm. – hvis vi kan nå det 🙂 de er vilde med at være ude. Så bliver alt undersøgt og smagt på. Så det er med at holde øje med dem alle 5.

Vi havde Yunix (min schæfertæve) inde ved dem en aften og de ville alle gerne snakke med hende. Yunix er helt kanon til hvalpene – hun logrer med halen, snuser til dem og slikker på dem – især Dumle blev helt vild – og kunne næsten ikke få nok af hende. Det var herligt at se på. Hende skal de møde oftere i den kommende tid.

Ugen har også budt på hele 3 besøg af hvalpekøbere – så er det vigtigt for os, at hvalpene er udhvilede, så de kan være friske til mødet med de mennesker, der måske kunne tænke sig at dele livet med en af dem.

Det er super skønt at have hvalpe – de laver så mange søde og sjove ting og spring mm. Dejligt opløftende at se på.

 

ude med mor 6 uger      lilla 6 uger      hygge på tæppet - 6 uger      gul -Nellie 6 uger

orange mangler - 6 uger      opdragelse - nessie 6 uger      rød - Bella 6 uger

ludt under ørerne - orange 6 uger      lilla - 6 uger

5 uger

Nu er der fart over feltet – de prøver kræfter med hinanden og kommer rundt i hele rummet og har været i flere rum i huset samt ude i solen flere gange. De får nu fast føde 3 gange om dagen og elsker det – men når Abby kommer og “giver lov” til at få en tår mælk, er de på pletten. De drikker hurtigt og sidder med lukkede øjne og nyder den stund, de har til at være meget tæt med mor. Deres tænder er også kommet stort set helt op, så nu kan vi mærke, når de smager på os. Abby vil gerne op i kravlegården og spise op, når hvalpene er færdige, hvilket så ret sjovt ud, da hvalpene satte sig og kiggede på.

 

Dumle på bænken    enetid med mor  leg med mor  bold  sko smager godt

på gulvet  mor spiser vores madrester  stående taffel

 

4 uger gamle

Nu går det lidt stærkt. Benene begynder at kunne bære dem og “fungere” nogenlunde.

De kommer nu ud og leger i rummet, hver gang de er vågne og der sker fremskridt med bevægelserne for hver dag.

De er også blevet introduceret for vand, og  har smagt opblødt blended foder et par gange. De får stadig mad ved Abby, men skal jo igang med at spise selv og de syntes, det smagte fint. De starter bare med lidt og bare en gang den første dag – deres maver skal lige vænne sig til det nye.

De sover stadig meget, men er vågen i ca. 45 min. til 1 time ad gangen. Så skal der udforskes og leges med hinanden og med bamser og bolde.

de har også mødt vores schæfertæve Yunix, der elsker når vi har hvalpe. Hun kan ligge og pibe for at få lov at se til dem. Men mor Abby har ikke tilladt det – denne gang blev det til et besøg, imens abby var ude.

vi smager vand  mad  trætte hvalpe

yunix og hvalpene  ude første gang  i trædemøllen

 

 

3 uger gamle

Nu er hvalpene blevet 3 uger gamle, og der er kommet liv i hvalpekassen.
De har nu gang i at finde ud af, hvem hinanden er. I dag har de været ude på et tæppe på gulvet. Abby så lidt sjov ud i hovedet, da jeg sattee dem på gulvet og de begyndte at gå forsigtig rundt og undersøge, hvor de nu var kommet hen.

 

Gul og Orange

Gul og Orange

Dumle

Dumle

Gul og Dumle

Gul og Dumle

 

Da Abby gik ind i sin kasse, som står lige ved siden af hvalpekassen, fulgte Dumle straks efter, for han var sulten.
Så fik han lige en tår mælk og blev ordnet lidt, inden Abby igen kom ud med ham hængende fast i hendes patte 🙂

Dumle efter mor

Dumle efter mor

Lidt efter gik hun derind igen og nu fulgte de alle 5 efter – her fik de så alle mad og blev serviceret.

Alle mand efter mor - 3 uger

2 uger gamle

Nu er hvalpne 2 uger gamle og trives godt. De har fået øjne og snart er de klar til nye indtryk. De er ikke på benene endnu, men kommer let rundt i hvalpekassen ved at møve sig afsted. De er helt klart vilde med at ligge i hjørnerne af kassen. Vi har nu taget stængerne væk, da de yndede at kravle om bag ved dem og lidt op. Nu er de ved at være så “runde” og stærke, at vi godt kan fjerne dem – Abby har dog ikke ligget på nogen af dem. Det er jo derfor, de er sat op, så hvalpen har et “helle-sted”, hvor mor ikke kan komme til at ligge på dem. Det har jo som bekendt været varm i Danmark og det har både hvalpe og mor Abby mærket. Hvalpene har ligget hver for sig og på ryggen, så maven kan få luft. Vi skal jo passe på, at de ikke får træk, så vi kan ikke bare have døre og vinduer åbne – der bliver luftet ud hver dag, men varmen har jo sat sig i huset. Abby har fortsat været en fantastisk mor og givet dem mad og passet dem så perfekt. De har nok også været lidt ekstra tørstig ind imellem. I ugen der er gået har de også fået navne og blevet registreret i DKK.  Da de er meget ens i farven, har vi ikke endnu lagt os fast på, hvem af tæverne, der skal hedde hvad, kun bettemand har fået sit navn – Dumbledore (Dumle)

 

14 dage gmle Elsker hjørner 2 uger gamle - Collage

 

1 uge gammel

 

Så er hvalpene blevet 1 uge gammel og alle har det godt.

De har nu alle fordoblet deres vægt og trives godt – der er ro i hvalpekassen og Abby er en rigtig god mor, der passer dem godt. Abby har det også godt – hendes temperatur har ligget omkring 38,5 og hun har haft grønligt udflåd, så livmoderen er godt igang med at trække sig sammen. Grønt pga. den moderkage, der ligger derinde. Det er nu skiftet til almindelig blod, og temperaturen er fin, så nu tror vi på, at hun nok skal blive helt frisk. Vi holder selvfølgelig stadig øje med hende.

vejling - 1 uge gammel  hvalpe 1 uge gammel  Abby ammer - 1 uge gamle

 

Så blev Abby mor igen.

Hun klarede fødslen godt – den første hvalp blev født kl. 19.45 til den sidste kl. 23.06.

Det var rigtig flot – jeg er stadig fasineret af at følge med under det hele. Hun følger bare med veerne og når hvalpen er født ved hun instinktiv, hvad hun skal gøre og hvalpen søger lynhurtig til patten og starter med sin første portion råmælk.

Men før det har hun brugt ca. 12 timer på opblokning,hvor hun har pustet og skrabt rundt, imens hendes krop gjorde sig klar til fødsle. Så hun var godt træt, da den sidste hvalp var født.

Så fik hun en portion velfortjent mad, da jeg var sikker på, der ikke kom flere – og så lagde hun sig med sine hvalpe og fik slappet af, imens de gik til mælkebaren.

Dagen efter blev hun tjekket ved dyrlægen, hvor vi kunne konstatere, at hun var færdig med at føde. Der lå dog en moderkage tilbage i livmoderen, så vi skulle holde øje med, at hun ikke fik feber og derved fange en evt. livmoderbetændelse.

 

En træt Abby der snart er førdig med fødslen.

 

 

 

Abby er den 16. juni 2014 scannet drægtig med 3-5 hvalpe.

Så nu venter vi spændt på, hvad hun gemmer på.

Hun er frisk og glad og glubende sulten! Men dog også ved at blive besværet – og så skal hun tisse tit.

Scanning    Abbys tykke mave

 

Alle hvalpene fra C – kuldet er solgt og er flyttet til deres nye familier.

Så blev hvalpene 9 uger og den 6. juni rejste Click Mix som den første hjemmefra. Han skal bo ved naboen så vi ham kan vi følge og det bliver skønt. Hos naboen er der rigtig mange heste. De har også en gravhunde tæve på 7 år og en schæferhund han på 2 år. I ugen op til afhentningen har vi haft gravhunden og Click Mix med ud på neutral grund så de kunne mødes og vi kunne se hvordan hun tog det. Det gik rigtig fint. Click Mix var selvfølgelig glad for at se hende og ville gerne lege, men Lady var lidt kostbar. Men de fik hilst og vi fik gået tur med dem sammen et par gange. Nu håber vi, at det hele kommer til at gå så fint.

Så er hvalpene blevet 8 uger og de leger og prøver kræfter af – de er skiftevis med på vores gå tur til fjorden – de har godt af at opleve ting udenfor flokken så de ikke altid er 5 på tur.
I denne uge har vi haft travlt med at forberede 18 års fødselsdag – haven er blevet trimmet lidt og torsdag blev teltet sat op på gårdspladsen – det var noget nyt, at der pludselig stod et stort telt midt på deres “legeplads” – det skulle selvfølgelig undersøges og det gik også fint.
Lørdag den 1. juni havde vi så 40 gæster der alle – mere eller mindre – selvfølgelig skulle se og kæle for dem alle. Både børn og voksne, gamle og unge, mænd og kvinder – skønt for hvalpene.

Legepladsen havde fået nyt inventar at udforske

Legepladsen havde fået nyt inventar at udforske

Hvalpene blev nu 7 uger gamle og nu skal de ud og opleve noget. Den 23. maj 2013 tog jeg dem alle 5 med ind på mit arbejde så der kunne ske lidt – mine kollegaer havde efterhånden også hørt så meget om hvalpene at det var på tide at vise dem frem. Køreturen klarede de fint – den eneste der led lidt af køresyge var Cool Mint (Loke) han havde savlet noget men ikke kastet op – han skulle lige komme sig inden han tøede op og fik gang i at undersøge det nye sted.

På besøg i ATK

På besøg i ATK

På besøg på mors arbejdsplads

På besøg på mors arbejdsplads

Hvalpene er nu 6 uger gamle og der er ved at være fart over feltet. Der bliver prøvet kræfter med hinanden og de får undersøgt omgivelserne grundigt. Der bliver snuset og smagt på meget, så vi har nok at gøre med også at holde øje med, hvad de spiser. Vi kan få meget tid til at gå med at kigge på dem for de er så søde og sjove.

1. gang i bilen - kun med motoren tændt

1. gang i bilen – kun med motoren tændt

Vi har haft dem med på tur i bilen så de kan opleve nye ting – først stod de i bilen i deres transportkasser – kun med motoren tændt. Så for de en fornemmelse af, hvordan det føles at sidde i bilen. Dagen efter fik de så deres første køretur til Vester Hassing – en tur på 4 km – de sagde først noget efter ca. 2 km.
Vi kørte op til skolen hvor de kom ud på græsset og fik mulighed for at se sig omkring. Det gik faktisk rigtigt godt – efter 5 min. begyndte de at lege og løbe omkring. Det var så dejligt at se.

Hvalpene er nu 5 uger gamle og er begyndt at få fast føde – hvalpe foder blødt op i vand og most med en gaffel.
Abby giver dem stadig mælk men ikke så tit. Dette er mest en hyggetår de får. Men de forsøger tit at få lidt mere og hvis hun står stille og er i gang med noget er det sikkert, at en eller flere af hvalpene får sig en hurtig tår mælk inden Abby igen kommer af sted.

De er ude hver dag og tager de nye oplevelser god stil. Dette er vigtigt nu, at vi præsenterer dem for mange nye ting, så de får en ordentlig prægning så de er trygge og godt rustede til at de skal flytte herfra.

Crunchy Coconut og Candy Crush i haven. 5 uger gamle

Crunchy Coconut og Candy Crush i haven. 5 uger gamle

Cuba Caramel (rød) og Candy Crush (lilla)) tjekker skoen ud. 5 uger gamle

Cuba Caramel (rød) og Candy Crush (lilla)) tjekker skoen ud. 5 uger gamle

Den 4. april 2013 fødte Abby 5 hvalpe – 3 tæver og 2 hanner.
Fødslen gik godt og hun er rigtig god til at passse dem alle.
Vi var noget spændte på det hele, for det var jo første gang at abby skulle have hvalpe. Men hun klarer det hele så fint – længe leve instinkter.

Furball Adorable Abby DK23353/2009 og Winetta Buzzin 12572/2011 er d. 04.02.13 parret. Abby er scannet drægtig og vi forventer hvalpe d. 06.04.13

Abby er efter Frigg´s Prinsesse Pandora 16305/2004 og Zalazar Van Damme DK08796/2007. Abby er en frisk og humørfyldt hund. Abby er en fenimin tæve, der bevæger sig adræt og kvikt. Hun har mørke øjne og rød kraftig pels. Dette er Abby´s 1. kuld.

Buzzin er efter “Cannwood As If By Magic To Starvere” og “Winetta Special Delivery” ( begge England ). Buzzin er ligeledes en frisk og humørfyldt hund. Buzzin har ligeledes smukke øjne og rød pels. Han ejes af Kennel Frigg´s. Dette er Buzzin´s 2. kuld.

Se yderligere info om Abby og Pandora under ” vores hunde “.