A-Kuld

A-kuldet – født 11. december 2009.

Dette var Pandora’s andet kuld. Kuldet var fordelt med 2 hanner og 1 tæve. Fødslen gik godt – dog var den noget lang denne gang – første hvalp (han/Avatar) født 8.29 og vejede 240g og næste hvalp (han/Arnold) født 9.59 og vejede 215g mens den sidste hvalp (tæve/Abby) blev født 13.10 og vejede 200g. Hun blev født på gårdspladsen i mine hænder, da vi faktisk var på vej til dyrlægen for at få tjekket Pandora, da det sådan trak ud. Panne var godt træt bagefter, men tog sig godt af hvalpene.

 

 

Selv om dette var 2. gang Panne fik hvalpe var det lige spændende. De første 3 uger bliver hvalpene vejet hver dag for at være sikker på, at de alle tager på. På den måde bliver de også vænnet til at være i hænder på os og vi har mulighed for at tjekke, at alt er som det skal være. Samtidig skal Pandora have al den mad og omsorg hun kan få samtidig med, at der jo skal være ro for hende til at passe de små. Vi har brugt at koge noget lever og skære i små stykker – så får den diegivende tæve sådan en lille håndfuld hver dag og det hjælper med til at give hende styrke til at opretholde mælkeproduktionen.

Jeg kan vidst også være her.

Jeg kan vidst også være her.

Oplevelser skal der til:

A-kuldet i skoven

A-kuldet i skoven

Avatar flyttede til Fyn, hvor han nu bor hos Jan og Jane og deres Cairn han på 5 år. Han bor på: en stor dejlig naturgrund, der er hegnet ind.
Jan og Jane er aktive mennesker så han får masser af gåture og oplevelser.

Abby blev hos os, og hun trives i bedste velgåene. Vi glæder os til at følge hendes opvækst. Det er jo snart 6 år siden, vi sidst havde en Cairn hvalp udover det sidste kuld, som Pandora fik.

Hun var den eneste tæve, men hun var også et tæve med mod på livet og samtidig en kærlig og charmerende hund.
Hun er nu snart 6 måneder og er en frisk og glad tæve.
Hun fungerer rigtig godt sammen med vores schæfere og er vidst ikke helt klar over, hvilken størrelse hun har.

Vi har gået på hvalpemotivations kursus i Rørdal, Terrierklubben. Det har været godt, hun har mødt andre hvalpe og hun nød at være afsted.
Dog havde vi et problem – hun er ikke vant til at have halsbånd på, for vi bor på landet og lufte turene foregår uden line.
Hun startede i sele og det gik så nogenlunde, men hvis vi skifter til halsbånd, bliver hun ligesom forstenet.

Da jeg så tog det hele af hende, var hun som forvandlet og ville gøre næsten alt for godbidden.
Nu har hun så haft halsbånd på den sidste uge og det har givet pote. Nu hæmmer det hende ikke mere og der er derfor håb for, at vi kan få hende til at gå frisk og frejdig den 12. juni hvor hun er meldt til skue i Vadum.

Arnold, der nu hedder Wilde, er flyttet til Storvorde og bor nu sammen med Carsten, Conny og Stine samt Cujo, som er er Cairn han på godt 3 år.
Han faldt hurtigt til i den kærlige familie og selv om der var lidt sommerfugle i maven over, hvordan Cujo ville tage imod den lille ny, er det gået over al forventning.
De blev hurtigt venner og sov side om side allerede næste dag.
Jeg er så heldig at se have set ham hver onsdag til hvalpemotivations kursus i Rørdal, hvor jeg også gik på holdet med Abby.
De to fik leget godt sammen i “frikvartererne” og jeg fik set den lille charmetrold, der har det bedste øjenkontakt med Stine, man kunne ønske sig.
Han vil vidst gøre hvad som helst for en lækker godbid.
Nu er kurset slut, men jeg er sikker på, vi stadig vil mødes til ringtræning mm. da Carsten udstiller Cujo og selvfølgelig også skal prøve at udstille Wilde.